Se alla

Inte OK med bidrag till vildvattenpark när det samtidigt stängs fritidsgårdar och bibliotek

Reservation ansökan från Falu Kanotklubb om borgen, bidrag och samarbetsavtal för byggande av Falu vildvattenpark

Tisdag 8 november 2016

20129879724_d3af273bd2_z
Liberalerna och Moderaterna reserverar sig emot punkten 2
ansökan från Falu kanotklubb om borgen, bidrag och samarbetsavtal för byggande av Falu vildvattenpark. Att nu binda upp sig på ett bidrag till Falu kanotklubb känns inte bra p.g.a att Falu kommuns kultur- och fritidsnämnd under det senaste året genomfört flera neddragningar inom nämnden, bl. a inom biblioteken och ute på fritidsgårdarna i landsbygden.  

Vi anser att nämnden måste hålla i pengarna framöver samt inte binda upp sig på ytterligare fasta kostnader. Inom en snar tid kommer en om- eller nybyggd simhall medföra ökade driftskostnader för nämnden.

Om bidraget lämnas minskas potten för övriga ändamål och det kommer att drabba andra föreningar framöver som vill ansöka om bidrag.

Vi vill också påpeka att vi även ställer oss bakom punkterna 1 och 3 dvs vi ställer sig positiva till projektet Falu Vildvattenpark och anser att  det samarbetsavtal/marknadsföringsavtal som Falu kanotklubb ansöker om bör tecknas via Kommunstyrelsen eftersom det kan jämföras med andra samarbetsavtal med föreningar och personer som tecknats via Kommunstyrelsen.

Centerpartiet röstade även emot förslaget.

Håller du med? Bli medlem!

Åsa Nilser
Åsa Nilser – 2.a vice ordförande (L)